gwt-maven-plugin: gwt-s újrafordításhoz szükséges dolgok a jar-ba

Tegyük fel, hogy gwt-s kliensoldali modulunkat abszolút újrafelhasználhatóvá akarjuk tenni, tehát egy különálló jar-t generálnánk belőle, amire később egy másik gwt-s kliensoldali projekt/modul dependálhat. GWT ahhoz, hogy optimális javascriptet generáljon, mindig teljes kliensoldali forráskódból fordít, tehát magyarul a jar-ba bele kell kerüljenek a .java fájlok is a .class-ok mellé, plusz legalább még a modulleíró gwt.xml fájl. Kétféleképp tudjuk ezt elérni a pom.xml-ben:1, A fapadosabb megoldás, ha az alap maven resource-másolgatós fícsörjével tesszük ezt:
...src/main/java

**/*.javasrc/main/resources

**/*.gwt.xml
...2, Közel ekvivalens megoldás, viszont tisztább, szárazabb, jobb, ha a gwt-maven-plugin -nal tesszük ezt:...org.codehaus.mojo
gwt-maven-plugin
1.2resources


...A 2,-es megoldásnak előnye többek közt, hogy nem kell beégetni, hogy src/main/java vagy src/main/resources alatt van a gwt.xml (ez azért fontos, mert a Google Eclipse Plugin-nek voltak/vannak problémái azzal, ha nem az src/main/java alatt van ez a leíró). Másik előny, hogy ha esetleg csak szerveroldali kódok is vannak a jar-ban, akkor azok mellé nem másol fölöslegesen .java forrásfájlt is, ezzel kisebb az eredmény jar mérete.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

top